Workshop i Malmö

Med vår workshop får du en intensivutbildning i ultimate: Dels själva spelet, men också Spirit of the Game och hur det kan hjälpa dig i undervisningen.

Workshoppar i Malmö i mars 2020

Tisdag 10 mars kl 9.00 – 12.00  

Ort: Malmö
Plats: Herrgårdens Sporthall

Deltagare: max 25 personer

Kostnad: 0 kr

OSA: 20 februari

Kontaktperson: Mattias Ahlgren

OBS: Inga platser kvar 10 mars kl 9.00 – 12.00

Tisdag 10 mars kl 13.00 – 16.00  

Ort: Malmö
Plats: Herrgårdens Sporthall

Deltagare: max 25 personer

Kostnad: 0 kr

OSA: 20 februari

Kontaktperson: Mattias Ahlgren

Anmäl dig till workshoppen här

Mål med workshoppen

Med vår 3-timmarworkshop får du en intensivutbildning i ultimate. Du kommer vara med i en grupp på upp till 25 andra idrottslärare och få en halvdag ultimate under ledning av rutinerade instruktörer och landslagsspelare.

Efter workshoppen får du möjlighet att ta ett fullproppat ultimate-kit med hem till skolan.

Vi har två block fördelat på förmiddagar och eftermiddagar tisdagen den 10 mars: Förmiddagspasset är 9.00 – 12.00 och eftermiddagspasset är 13.00 – 16.00.

Under workshoppen går vi igenom sportens dna, du kommer lära dig regler, teknik, viss taktik – och inte minst hur Spirit Of The Game fungerar.

 

Vi lägger också stor vikt på att visa hur ultimate bidrar till  gruppens och individens socio-emotionella utveckling.  Ansvarstagande, genusfrågor, integration, respekt och kommunikation är helt naturliga delar av ultimate.

Workshoppens handledare är rutinerade instruktörer och landslagsmeriterade ultimatespelare.

Workshopparna är gratis och hålls i Herrgårdens Sporthall i Malmö.

Efter workshoppen

  • Du får fördjupad kunskap om ultimate och Spirit of the Game. 

  • Du kan genomföra lektioner för nybörjare och mer övade spelare.  

  • Du får inblick i möjligheten att använda ultimate för att utveckla gruppens och individens socio-emotionella färdigheter.

  • Du får stöd med att använda ultimate som en spontanidrott.

  • Du kommer möta kollegor för utbyte av erfarenheter.

  • Du får förslag till konkret innehåll till dina ultimate-lektioner.

  • Du får möjlighet att ta med ett ultimate-kit hem till skolan efter workshoppen.

  • Du får göra det du är bäst på; att instruera och inte vara domare

Kostnad Workshoppen är gratis.

Workshoppens innehåll

 

Förstå ultimate

1: Introduktion:  Vi går igenom sportens historia, utveckling, nuläge och framtid. Vi talar om två aspekter som är viktiga i ultimate: Spirit of the Game och hur ultimate historiskt har varit och är en jämställd sport. Tjejer och killar har tävlat och utvecklat sporten sida vid sida från dag 1.

2: Regler:  Med kunskap till sportens mest fundamentala regler och praxis om hur reglerna används får ni ett bra flow när ni spelar ultimate i skolan.  

3: Lära och lära ut teknik:  De grundläggande kasten i ultimate är backhand och forehand. Du kommer förstå och förhoppningsvis även behärska dessa när workshoppen är slut. Dessutom kommer du själv kunna lära ut grundteknik för kast och fångst. 

4: Lära och lära ut ultimate:  Ultimate är enkelt att förstå men svårare att behärska. Vi visar på en modell där du kan förklara ultimate så eleven förstår sammanhanget och spelets idé.

Spela ultimate

5: Träna teknik:  Praktiska och repetitiva övningar för att lära och slipa på teknik. 

6: Träna ultimate:  Enklare övningar som kombinerar teknik, koordination, hopp och löpning i ett sammanhang som liknar de situationer som är i ultimate. Övningarna är konstruerade så varje deltagare kan utföra övningen efter sina förutsättningar.

7: Spela ultimate:  Efter teori och övning är det dags för ultimate. Vi börjar med matcher på mindre planer för att förstå spelet, därefter ökar vi successivt till att spela på en fullstor handbollsplan. Vi visar att ultimate kan spelas oavsett hur stor eller liten plan man har till förfogande, och att de enda redskap som behövs än några konor och en disc.

Vi spelar ultimate blandat tjejer och killar. Det medför att ultimate engagerar hela klassen i en motionskrävande idrott där alla deltar på sina villkor.

Spirit of the Game

8: Spirit of the Game:  Spirit of the Game är kanske det som mest skiljer ultimate från andra sporter. Vi spelar utan domare, och individens ansvar är stort. Alla ska kunna lita på varandra, och alla ska veta att vi spelar efter reglerna.

Spirit of the Game är såpass viktigt att det är sportens första regel. Det förväntas att alla spelar efter reglerna, att man inte fuskar eller försöker lura sig till fördelar och att alla uppvisar respekt för varandra på planen. Hård kamp uppmanas! Men aldrig på bekostnad av ärlighet och respekt.

9: Socio-emotionella aspekter av ultimate:  Vi kommer visa på hur ultimate kan vara ett verktyg i gruppens och individens socio-emotionella utveckling. Ansvarstagande, genusfrågor, integration, respekt, ärlighet och kommunikation är helt naturliga delar av ultimate. Ultimate kan bidraga till stärkt samarbete i gruppen genom att individerna får ta ansvar för sina handlingar på planen. 

© 2020 TheOneSpirit: ultimate i skolan

TheOneSpirit utförs av föreningen Malmö All Stars Ultimate på uppdrag av Svenska Ultimateförbundet

Kontakta oss